Scenarij

Igra je namenjena učencem druge triade in temu primerni so tudi liki, scene in težavnost same igre. Igranje poteka z miško in tipkami gor, dol, levo, desno.

Opis likov:

 

Jaka: Glavni lik v igri je fantek z imenom Jaka. Star je približno toliko, kot otroci druge triade. Je nasmejan, vedno pripravljen potovati, prijazen in komunikativen.

Mama: Jakova mama je tipična gospodinja z dolgimi lasmi, lepa in urejena. Drugače pa vedno dobre volje, prijazna in ljubeča mama. 

 

 

 

 

Prodajalke: Vse nasmejane, vesele, prijazne, urejene in komunikativne. Kot se spodobi imajo urejeno frizuro in elegantno obleko.

 

 

 

 

Uvodna špica:

Na začetku igre je najprej predstavitev zgodbe, da otroci, ki igrajo igro, lažje razumejo zgodbo igre in jim je tako bolj zanimivo igrati. Dogaja se v času konca šolskega leta, ko Jaka domov prinese spričevalo. Mama pa mu za nagrado obljubi, da ga pelje na morje.

Doma, ko Jaka pride iz šole:

 

JakaMami poglej, danes smo dobili spričevalo.

 

Mama: Super Jaka. Za nagrado te peljem na morje. Vendar boš moral kupiti vse potrebščine. Jaz ti dam denar, ti pa čim hitreje pridi do trgovine. Več časa kot boš rabil do trgovine, več boš moral plačati za izposojo kolesa.

 

Igra:

 

Opis scene: V tlorisnem pogledu je narisan zemljevid predela mesta po katerem Jaka potuje. Zemljevid je podoben zemljevidu Rožne doline, vsaka ulica je poimenovana s svojim imenom. Na zemljevidu je na vsakem križišču semafor, ki naključno kaže smer obvezne poti. Če pritisneš na semafor se spremeni smer (gor, desno, levo, dol). Na desni strani je razpredelnica, kjer je zapisno katero cesto je potrebo izbrati za prihod do trgovine.

 

Opis načina igranja: Igralec ob začetku igre dobi ID/IP trgovine v kateri se nahaja iskani izdelek. Prav tako se mu prične odštevati čas v katerem mora čim prej v pravilen položaj spraviti vse semaforje, da bo kolesar Jaka lahko pravilno prišel do trgovine. Po tem času se kolesar Jaka prične premikati. Če je na katerem od križišč napačno usmerjen ga ustavi policaj in mu izda kazen. Jaka ostane brez denarja in se vrne domov.

 

Zaključna špica:

Ko igralec zbere vse ustrezne elemente se igra zaključi. Ob koncu igre preide igra v animacijo.

 

Opis scene: Jaka dobi vse pripomočke, jih prinese domov in z družino se odpravijo na morje. Jaka se veselo sprehaja na plaži s svojimi novo pridobljenimi pripomočki.

 

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)